Friday, 29 July 2011

cerita ini masih belum basi lagi

assalamualaikum and hello peeps!
currently baru siap dan habes memuat turun korean drama
ayat memuat turun tu yang tak boleh blah
ayat skema habes haha!
di kala bosan-bosan beginilah muvi-muvi
best memainkan peranan penting
supaya fikiran tidak sentiasa melayang-layang
memikirkan perkara yang tidak berfaedah
dan lagi mengusik jiwa
awak2 semua setuju?
okey cukup lah saya merepek-repek
sekarang focus -.-''
sebenarnya apa yang hendak ditulis adalah
23hb yang lalu sepupuku siti sarah
selamat menjadi tunangan orang
tahniah sarah!
sudah bertunang pun kau ye sarah
aku ni macam ni juga
haha! okey belum masanya lagi 
nak memikir hal ini semua
habeskan belajar dulu lah
majlis pertunangan sarah ini dilangsungkan
di rumahnya di teluk intan a.k.a 
kampung atuk dan opahku
wink wink ^.^

ramai sungguh rombongan dari pihak lelaki
sudah serupa akad nikah pula =P

ini adalah hantaran dari pihak perempuan
handmade lagi tu!

dan yang ini pula tanda cinta dari si lelaki. 
auww jeles mak nak.. haha!

yeah! sudah sah bergelar tunang kepada Amirul

phewitt! sepadan bukan? cepat ke jinjang pelamin!

sepupu dan kakak sedara
separuh saja masih available =P

lihat! wajib ambil restu dari saya tau. hihi

mak uda pun tak mahu kalah.. 
seperti anak dara juga

selamat bertunang sarah dan amirul!
moga kegembiraan sentiasa bersama anda berdua

till then sayang2 semua!
have a good day!

p/s: tears just like crystal.. it is very clear.. but yet it is very fragile

Monday, 25 July 2011

damn pathetic

kadang-kadang saya rasa saya umpama persinggahan buat awak
saat awak perlukan saya awak akan datang 
dan bila tidak.. awak pergi begitu saja..
saya sangat tak faham..
kenapa awak berubah dengan begitu cepat
awak tinggalkan saya terkontang-kanting
saat saya tiada salah apa-apa pada awak
awak cakap ianya suatu dendam
dendam kah awak?
itu semua hanya alasan bagi awak
supaya awak dapat tutup kelemahan dan kesalahan diri awak
mudah bagi awak cari pengganti saya
awak bahagia sedangkan saya..
masih di takuk yang lama
awak cakap jika kita berpisah..
awak akan let go saya secara perlahan
ibarat awak berjalan dan saya ikut berjalan
walaupun saya berada di belakang awak
agar awak dapat lihat saya sama-sama berjalan
tapi.. itu semua kata-kata awak saja
percakapan awak tidak selari dengan tindakan awak
perpisahan kita hanya disebabkan salah faham
dan bila awak tahu perkara sebenar
awak tertekan.. tersepit.. awak sudah silap.. 
silap sebab awak sudah punya pengganti saya
saya tak sangka.. baru seminggu kita berpisah 
tanpa awak tahu cerita yang sebenar
awak sudah terburu-buru dan punya kekasih hati
menyedihkan bukan?
namun.. hingga saat ini saya masih berharap
untuk awak kembali
saya terima siapa awak.. 
malah saya lebih mengenali awak sekarang
saya terima keburukan awak
bodohkah saya? butakah saya?
saya akui saya belum lagi move on
mungkin lambat.. tapi saya tak tahu bila
saya nak awak tahu..
bila saya sudah move on nanti..
saya mungkin tak mengharapkan awak lagi
jika ini takdirNya untuk saya
saya terima..
saya tabah dan kuat hadapi ujianNya
keluarga dan kawan-kawan saya 
adalah ubat saat saya sakit..
Allah itu maha adil.. suatu hari suatu saat
awak akan faham apa yang saya alami
saya akan doakan awak bahagia 
dengan life awak sekarang

Tuesday, 12 July 2011

sayang sampai mati

how can i describe, all of these emotions,
and put into words, the size of my devotion,
  i don't think it is possible, 
but at least i shall try,
you are my one and only,
in whom i will confide, you bring a smile to my face,
every time i hear your voice,
you make my heart begin to race, even if it's not my choice.
  i love you more than life,
you are special beyond compare, i will never bring you strife,
throughout this life that we share,
you have given me so much, i can't describe it,
with you i'll spend forever,
until my dying days,
we will conquer life's endeavors,
together in many ways.
when i kneel at night and pray, may this love never end,
the main thought that i convey,
you are my love, my best friend.

Sunday, 10 July 2011

penantian berakhir sudah

assalamualaikum
apa khabar awak2 semua? sihat?
lama giler kot biarkan blog ni bersawang..
haha bukannya sengaja.. cuma tak ada masa
sebab dah involve dengan macam2 perkara
tup tup ada free time nak update lappy pulak buat hal
memang tak ada rezeki la tu..
actually banyak giler cerita best nak share ngan you all
cerita yang dh agak basi sedikit untuk dikongsikan hihi
alhamdulillah saya selamat mengerjakan umrah 
bersama mak, pakcik, makcik & atuk nenek sedara
selama 2 minggu di sana dapat selesaikan 7 kali umrah
syukur sangatlah sebab tak kena demam, batuk, selsema semua
bab makan tak payah cakap lah.. asyik menyumbat je kerja saya
akibatnya balik m'sia naik 3kg! ha amek kau!
biasa la tu datang tempat orang semua benda kita nak cubakan..
so makan jela.. rindu sangat suasana kt masjidil haram
yg bestnya sejam sebelum masuk waktu solat
memang dah ready dah.. kalau tak solat kt dataran la jawabnye
first time nampak ka'abah memang tak dapat bayangkan
perasaan cmne.. sebelum ni tengok kt tv je.
yg ni memang live.. subhanaAllah
harap sangat dapat pergi lagi.. kali ni nk pergi dengan
duit sendiri pulak. barulah bestt =)
okay mari layan gambar2 di bawah

teruja sebelum ke klia.. okay sila abaikan ACW di belakang =P

delicious meal from Pakistan International Airline

saya, ibu makcik dan pakcik =)

pita bread with lamb curry. makanan wajib setiap hari.
inilah penyebab i gained my weight. huuhu

keadaan ketika bersaie. agak kabur sedikit ya

ha.. lihatlah suasana bertawaf di waktu malam. 
ramainya manusia

kalau di m'sia 95 dan 97. yg ini lain pula

ice cream yg tak perlu tunggu sampai 5 minit sudah cair.
mana taknye.. cuaca 44'C. fuhh mmg panas lah

akrab kn mereka? hehe

di marwah. setelah selesai bersaie

okay cukup sudah mengupload gambar2..
harap sangat one day dapat datang lagi ke sini

till then everyone
take care and bubye!

Friday, 8 July 2011