Monday, 5 August 2013

oral surgery part i

heyyy ! selamat hari jadian untuk diri sendiri :)))
31hb yang lalu birthday itew tau. tapikan tapikann
itew sambut kat hospital je. ehh ? ngapain sih ?
haa itulah nak di ceritain di sini
ndekkk bahasa indonesia aku ni boleh buat rakyat indonesia marah tau
hahahaha !!!
oke oke begini kisahnya
haritu hospital selayang called
masuk terkini punya called tu da 3 kali mereka offered aku buat operation
offered operation ? hado ? hah bahasa apakah ini -.-''
aku ni kiranya termasuk dalam waiting list patient
kalau nak tunggu tunggu dan tunggu lagi 
mau 2 3 bulan lagi baru dapat buat operationnya
jadi aku terima jelah da orang nak bagi cepat kan
nak buat oral surgery.. ala nak cabut 4 batang gigi sampai kene masuk ward bagai ?
tragisnya dengar yedakk
gusi itew kene potong pastu jahit balik sebabnya
nak cabut keluarkan gigi geraham tu
tu pasal lah sampai kene tahan ward :p
first time weh admitted ward
macam jakun pun hado hahaha !
aku pegi ward sendiri, check in sendiri semua sendirian lah ceritanya
da besarkann takkan nak berteman lagik
tapi sedihlah sebab nurse dengan doctor tu tanya

" ehh, you drive alone ke? nanti da discharge camana nak drive? "
" ala doctorrr.. rasanya tak teruk kan surgerynya "

doctor tu terdiam dan hanya tersenyum
oke tang tu aku da fahamm
pastu dia offer aku stay lama sikit kat hospital kalau tak gagah nak drive balik
oke takde masalah lah yang tu
sampai sampai je di ward nurse nak ambil darah
tak menyempat den tak tukar uniform semua
suka sangat pakai uniform hospital warna hijau tuuu
nurse tu belek belek tangan aku , sekali dia cakap

" besarnyaaaa " 
" apa yang besar cik nurse? "
" urat kat tangan awak ni besar.. senanglah saya nak cucuk "

ahahaha ! lawaklah nurse tuu
tapikan tapikan dia cucuk pam pam sekali darah tak keluar
hadoiii apa apaan ni ? jangan buat main suster ..
sakit dah tangan aku nii

" kenapa darah awak ni malu malu nak keluar. kita cucuk tempat lain lah ye "
apaaaaa ??? sakit tau tak nak cucuk tang sini cucuk tang situ
oke tak boleh marah sebab itew berpuasa hihihihi

nampak tak ada 2 tempat kene tempek dengan kapas tuu
ha tulah dia cucuk sana sini :(

inilah sebab musababnya kena admitted ward
paham ke tuu ? hihihi

oke oke nanti sambung lagi ehh next entry itew cerita cerita lagii
babaiiii semuaaaaa 

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)